Stresscoaching

Stressforebyggelse koster mindre end helbredelsePenge

De menneskelige omkostninger er oftest langt højere. Nøgleordet er rettigt omhu.

Med tempoknappen i bund er stress en omkostning i økonomien. Du kan reducere omkostningen ved at forebygge i stedet for at helbrede. Hvis du kun helbreder, ser du ofte ikke den fulde omkostning, fordi den optræder usynligt med mistrivsel, ineffektivitet, konflikter, manglende engagement & produktivitet, som lander usynligt på bundlinjen, mens sygefravær ses direkte som en omkostning på bundlinjen. 

Hvad betyder det at lytte til sig selv og opfange kroppens signaler? Disse signaler optræder både fysisk, psykisk og adfærdsmæssigt. Ses forskelligt på hver enkelt person. Over- og underspisning er ofte tegn på stress-spisning - og kan være det eneste synlige tegn. Holder vi pause eller spiser vi mens vi arbejder - uanset om der er travlt eller ej? 

Skab balance i dit indre regnskab. Alt starter hos os selv. Få en øjenåbner - kontakt mig her

Stress er tabu også i 2019 - men ikke en sygdom

Hjernen er bygget til stress af hensyn til overlevelse. Stress er derfor en tilstand som opstår, når kroppen forbereder sig til at præstere sit maksimum. Når faren er overstået, falder kroppen igen til ro. Det er således ikke mængden af stress men længden af stress i kroppen.

  • Akut stress stimulerer og motiverer - omtales også som positiv stress. Akut stress ER kortvarig (højest 2 uger)
  • Negativ stress er en overbelastning af kroppen gennem tid - fører til sygdom og i værste fald død. Negativ stress SKAL behandles

Har din virksomhed en stresspolitik?Bente Nørgaard, økonomi- og Positiv Psykologi Vejleder

Kend forskel på effektivitet, travlhed og stress og kald det, hvad det er. Vi kan piske en stemning op i en tænkt virkelighed - faktisk kan én kollega gå forrest her. Jo mere stress og stresssignaler bliver italesat, jo bedre kan stemning "hives ned" til virkeligheden. Stress er en ubalance mellem krav og ressourcer. 

Tag ansvar: Stress opstår individuelt og behandles i fællesskab

Mange virksomheder har svært ved at håndtere stress og bruger mere tid på at finde årsagen til stress. Er det jobmæssigt eller privat, synes det væsentlige at være, men så enkelt er det ikke. Stress handler om ubalance i flere livsområder på én gang, så der ikke er ro nogle steder men en følelse af pres overalt. 

  • Hvem holder øje?
  • Hvem tager action?
  • Hvordan ageres under sygefraværet?
  • Hvordan bydes medarbejderen velkommen efter sygefraværet?
  • Hvad er strategien herefter for alle medarbejderne?

Det handler i høj grad om værdier fremfor penge. Den sociale kapital spiller en større rolle end tidligere - og specielt når der skal fastholdes og tiltrækkes attraktive medarbejdere. Arbejdsglæde smitter ligesom tristhed gør. Vi værner om kulturen ved netop at tage ansvar.

Vær på forkant - få hjælp til den svære samtale

Det er sikkert, at sygefravær indgår på bundlinjen med røde tal. Men hvad nu hvis vi finder pengene til stressforebyggelse ved at reducere sygefraværet? Lad os afdække dine risici, for risici forsvinder ikke, men afdækkes og minimeres økonomisk. Selvom du tegner en brandforsikring, kan huset jo alligevel brænde. Se det som en forsikring.

Ring Bente Nørgaard; M: 4095 1369